саджаємо на колеса!
Замовити дзвінок
Графік роботи: 

Пн-Пт 
10-19

Сб-Нд
10-18

Блог

«Картонна» захист KLS або як не спотворити велосипед крилами
09 Жовтень, 23:23
Коментарів: 0
«Картонная» защита KLS или как не изуродовать велосипед крыльями

Огляд крил на велосипед KLS Shield від капітана велоклубу "Пірати"

Сам я є противником консольних крил на велосипед, визнаю тільки повнорозмірні і то, тільки на міському велосипеді або його аналогу.

У погану погоду часто міняв велосипед «для міста» або взагалі пішки йшов, а свій улюблений Kellys Cool Tool залишав на хорошу погоду. Але так вже вийшло, що я все частіше перестав з ним розлучатися навіть в погану погоду. А так як крил на ньому не було, то прийшла пора його «спотворювати» і підбирати консольні крила.

І в цей раз я звернув увагу на набір цікавих щитків KLS Shield від словацької компанії KLS (KLS це все той же відомий Kellys). Не можна сказати, що вони вигадали щось новеньке, але над дизайном вони явно постаралися і вийшло дуже симпатично.
kls shield f kls shield r

Перше, що я придбав це переднє крило KLS Shield F.
Shield перекладається як «щит», а буква F (Front) означає, що воно переднє. В асортименті KLS є ще Shield R. Rear - відповідно заднє.

Чому це крило мені так сподобалося?
По-перше, крило кріпиться не за горилу або шток вилки, а встановлюється на нижню трубу рами. Воно швидкозмінне. Встановлюється і знімається без всяких інструментів. Швидко і легко!
По-друге, це вага! Переднє крило KLS Shield F важить всього близько 100 грам, а заднє KLS Shield R - 140 гр. У той же самий час, саме легке консольне пластикове крило важить 240 грам (економія в цілих 100 грам, а то і більше).
Крила KLS Shield також виконані з поліпропілену (пластик), але товщина набагато менше, вони дуже гнучкі на злам і їх не можливо зламати. При цьому вони дивно жорсткі, тримають форму і не бовтаються в різні боки.
І в-третіх, це відмінний брендовий дизайн Kellys. Фанати цієї марки обов'язково оцінять. Якщо чесно, це також вплинуло на мій вибір, так як я є шанувальником Kellys.

Переднє крило дійсно виявилося функціональних і відмінно захищає від бризок. В кінці фанового марафону «Закрутка по-Вінницьки», коли всю трасу лив дощ, мене запитали чому я такий чистий. Я і сам був здивований. Дійсно, чому я такий чистий (порівняно з іншими учасниками)? А вся справа в передньому крилі! Воно дійсно захищає! Перевірено на дистанції в 100 км!

kls hill

Крило на стільки мені сподобалося, що я вирішив придбати ще бризговики на вилку і заднє крило.
Бризговики KLS Impact Hill виконує важливу задачу – захист ніг вилки від розльоту бруду, води, болота і дрібних каменів від переднього колеса. Особливо актуально якщо вилка не з дешевих. Також зменшується потрапляння всього вищепереліченого на моє обличчя. І це дійсно так. Моє обличчя більше не страждало від попадання бризок і бруду на зуби. 

Заднє крило Shield R має дизайн і форму таке ж як і переднє. Відмінність тільки в кріпленнях.
До речі, про кріпленнях. Крило можна зняти двома зручними способами і обидва без інструменту. Перший – це зняти сам щиток з кріплення, до якого вона кріпиться на 4-х кнопках. І другий спосіб – це зняти кріплення разом з щитком. На процедуру йде не більше хвилини.

В результаті вийшов ось такий красень з брендовим набором щитків і брызговика.

kellys cool tool

Взагалі ці крила вирішили одну важливу для мене завдання – це перевезення їх в рюкзаку. Мені не треба встановлювати з ранку консольні крила і на цілий день, якщо дощ обіцяють тільки ввечері. Я спокійно беру крило з собою у рюкзак і катаюсь без нього, а як тільки поллє дощ – я його поверну назад на велосипед. А завдяки своєму «плоскому» дизайну вони займають мало місця в рюкзаку.

Що ж, у підсумку маємо наступні плюси:
- мала вага крила
- гарний дизайн
- гнучке, не зламається
- можна швидко знімати і перевозити в рюкзаку

Мінус для мене тільки один: бризговики на вилку не має швидкознімних кріплень, а кріпиться за допомогою стяжок (хоча такий тіп кріплення у всіх подібних крил). При обслуговуванні велосипеда треба кожен раз знаходити нові стяжки. Не зручно, проте вартість нових стяжок копійчана. Купивши одну пачку стяжок можна прибрати цей мінус зі списку.

Після проведених випробувань я рекомендую вам KLS Shield F. До нього в комплект купити заднє крило KLS Shield R і крило на вилку KLS Impact Hill. Це повний комплект для захисту велосипедиста від бризок води, бруду і каменів. Тому, якщо ви вибираєте які велосипедні крила купити, то зверніть увагу саме на KLS Shield.

Удачі в поїздках!
Капітан велоклубу "Пірати" - Андрій Спінул.

 

 

Коментарі: 0
Додати коментар
Додати свій відгук
Закрыть
Найпопулярніші велосипеди
Купити в 1 клік
Знайшли дешевше?
Написати нам