Саджаємо на колеса!
Замовити дзвінок
График работы: 

Пн-Пт 
10-19

Сб-Вс
10-18

Як правильно обрати велосипед? Спробуємо розібратися.

Як правильно обрати велосипед? Спробуємо розібратися.
18 марта, 14:14
Комментариев: 0
Як правильно обрати велосипед? Спробуємо розібратися.

Як правильно обрати велосипед?

Спочатку потрібно визначитись де і як ви будите їздити на вашому велосипеді.
Це потрібно, щоб максимально точно підібрати Вам велосипед згідно потреб. Переважна частина людей використовує велосипед для пересування по місту, також дуже популярні виїзди в ліс, подалі від міста, там де є свіже повітря. Ще велосипед використовують для катання по шосе та для заняття екстремальними видами велоспорту.

Виходячи з цього, потрібно враховувати стиль катання, а щоб Вам було зручно кататися на велосипеді то ще і Ваш зріст.
Врахувавши зріст Вам потрібно підібрати правильну ростовку рами. 
Як обрати правильну ростовку рами, Вам допоможе таблиця, або консультанти веломагазинів ВелоХаус, де Ви зможете придбати велосипед, який Вам ідеально підійде.

Таблиця вибору розміру рами велосипеда, виходячи зі зросту людини

Умовні одиниці 

Розмір в дюймах

Ваш зріст

S

15”

145 – 160 см

M

17”

160 – 175 см

L

19”

175 – 180 см

XL

21”

180 - 195 см

XXL

23”

195 – 205 см

Вибір розміру рами велосипеда тільки по таблиці не є досить вірним. Кожна людина унікальна та має різні пропорції тіла, тому ми рекомендуємо безпосередньо приміряти велосипед в магазині ВелоХаус.   

Існує безліч варіантів велосипедів, вони всі поділені по класах.

Різні велосипеди мають різну комплектацію, це потрібно враховувати при виборі двоколісного ровера, ціна буде залежати в першу чергу від рами, якщо вона буде якісна і виконана з різноманітними технологіями, то відповідно ціна буде вища, та комплектуєчих встановлених на цієї рамі.

Зараз розглянемо загальну класифікацію велосипедів з класовим поділенням.

Одним з найрозповсюдженіших велосипедів є міський велосипед

Використовується виключно для їзди по місту, існує як чоловічий, так і жіночий варіант.

  

Це базові моделі велосипедів міського типу, в них буде ригідна (жорстка) вилка, широке та м’яке сідло, захищені передні зірки, передні гальма типу V-brake, задній ножний тип гальм, та одна або більше швидкостей, має покришки з гладким протектором для гарного накату. 

Другий тип дуже розповсюджених велосипедів це гірський велосипед

Використовується для їзди по пересіченій місцевості, та міським дорогам.

Це чоловічий варіант – він буде відрізнятись більш прямою верхньою трубою.

Велосипеди даного типу будуть відрізнятися геометрією рам, та їх більшою міцністю, амортизаційними вилками, великим діапазоном переключення швидкостей 21-30, комплектацією компонентів від різних фірм-виробників, та їх якістю. Матимуть тормоза на ваш вибір, чи то дискова механіка, чи дискова гідравліка, або гальма типу V-brake.

Жіночий варіант буде мати занижену верхню трубу, для більшої зручності та комфорту.

Третій тип розповсюджених велосипедів це шосейні велосипеди

 

Цей двоколісний красень слугує для швидкої їзди по шосе або гарним асфальтованим дорогам, від того і пішла його назва. Буде відрізнятися від гірських чи міських велосипедів, тим що має дуже легку вагу, інакшу геометрію рами, аеродинамічні властивості, великий діапазон швидкостей, вузькі 28’ дюймові обода та покришки в форматі 700-23С. За рахунок таких коліс має величезний накат, дуже швидко розганяється та тримає високу швидкість. Є найшвидшим з усіх інших видів велосипедів.

 

Четвертий тип розповсюджених велосипедів це «гібридний» велосипед або кросовий велосипед

 

 

Дані кросові велосипеди будуть відрізнитись від всіх своєю багатофункціональністю, вони будуть мати великий діапазон за перемиканням, амортизаційну вилку, 28” дюймові колеса, однак ширина покришок в даному двоколісному буде не така вузька як у шосейного велосипеда, вона буде коливатись від 1,40 до 1,75.

 

П’ятий вид велосипедних красенів це – eлектровелосипеди

Ці красені будуть мати мотор-колесо, передне або заднє, акумулятор з різним об’ємом мА-год., який буде відповідати за проходження певного запасу кілометражу, та контролером, який буде за все відповідати. Зараз існує багато варіантів вибору вже готових електровелосипедів, але ви можете собі купити окремо всі запчастини та переробити власний велосипед, або звернутися до спеціалістів магазину Велохаус. Ми зможемо переробити Ваш велосипед на електровелосипед.

Електровелосипеди дуже поширені у Європі для людей похилого віку. Електромотор буде допомагати крутити педалі, що дозволить докладати менше зусиль, та проїжджати більшу відстань. Але при цьому педалі потрібно буде крутити, що дозволить займатися ще і фізичними навантаженнями, корисними для здоров’я.

Шостий тип це двухпідвіс, велосипеди з заднім амортизатором

Буде посеред усіх інших побратимів виділятися на сам перед комфортом та амортизацією як переднього колеса так і заднього, буде мати посилену раму, так як використовується для екстремального стилю катання, і витримує дуже великі навантаження. Більш широкі покришки для комфортної їзди, будуть  мати гідравлічні тормоза, для кращого тормозного ефекту.

 

 

Сьомий тип це BMX велосипеди

Походить від двоколісних побратимів з бензиновими двигунами
Використовується переважно в місті, професійні версії продаються без гальм, руль крутиться на 360 градусів, встановлюються пеги – це трубки на передне та заднє колесо, допомагають виконувати різні акробатичні трюки. Колеса 20’ дюймові з широкими покришками. Користується попитом серед підлітків шкільного та студентського віку.

 

Восьмий тип це – Тандем

Цей ровер використовується у місті, і має більш розважальний характер, так як крутити педалі на ньому потрібно двом або більше велосипедистам.
На такому двоколісному монстрі не вдасться їхати одному, тут потрібно мати компанію для того щоб на ньому розважатись. Може мати класичну одну швидкість, або набір швидкостей для більш зручного катання, керування на ньому здійснюється першим водієм. Але без другого учасника педалювання поїхати не вдасться. Придбати тандем можливо у магазині велосипедів ВелоХаус.

 

Дев’ятий тип це круїзери

Вони будуть відрізнятися своїм дизайном та геометрією рам під ретро стиль.
Будучи водієм такого красеня, ви беззаперечно будете самим яскравим учасником дорожнього руху.
Використовують велосипеди даного типу переважно в місті. Вони будуть мати одну, або більше швидкостей, заднє ножне гальмо, та передні гальма, захищені шатуні, щоб не забруднити одяг, широке та м’яке сідло для дуже комфортної і не дуже швидкої їзди. Бувають як жіночі так і чоловічи моделі. 

 

 

Десятий тип – складний велосипед

Назву отримав від своєї властивості складатися, використовується в більшості в місті через свою компактність та мінімальну затрату місця.

Комплектація буде залежати від виробників, буде мати багажник, одну або більше швидкість, гальма типу V-brake. Стальну або алюмінієву раму. Простий та гарний, а головне компактний вибір велосипеда.

Ось основні типи і класи велосипедів, їх ще є безмежна кількість, якщо Вашого типу велосипеда або його класу не знайшлось в даній підказці, то можете звернутись до будь якого працівника нашої мережі магазинів товарів для спорту та туризму «ВелоХаус» і ми з радістю допоможемо Вам підібрати потрібний велосипед.

Завжди будемо раді бачити Вас в наших магазинах.
З повагою команда «Велохаус»

Комментарии: 0
Добавить комментарий
Додати свій відгук
Закрыть
Купить в 1 клик
Нашли дешевле?
Написать нам письмо