саджаємо на колеса!
Замовити дзвінок
Графік роботи: 

Пн-Пт 
10-19

Сб-Нд
10-18

Блог

Як вибрати сідло на велосипед. Нова концепція від Selle Royal!
01 Березень, 18:18
Коментарів: 0
Как выбрать седло на велосипед. Новая концепция от Selle Royal!

Вибираємо персональне та ергономічне сідло Scientia від компанії Selle Royal.

Кожен досвідчений велосипедист знає, що підбір сідла іноді перетворюється в якийсь експеримент, який полягає в ряді покупок сідел, які він тестує емпіричним шляхом. В результаті, якщо пощастить, цей велосипедист придбає сідло з 2-3 разу. А якщо не пощастить – з 4-5 спроби. Від цих не запланованих покупок особливо новачки не застраховані, яким не зможе допомогти навіть досвідчений продавець.

Є рішення проблеми!

Вперше італійською компанією Selle Royal була представлена лінійка ряду сідел під назвою Scientia. Scientia – це не просто красива назва сідла. Це ціла концепція сідел, які були розроблені спільно з німецьким Спортивним університетом з Кельна. До уваги бралося все: існуючі сідла провідних брендів, різна ступінь посадки, геометрія тазостегнових кісток, а також стать велосипедиста. Адже ідеальна форма повинна як можна більш рівномірно розподілити тиск на поверхні сідла, і забезпечувати певний ступінь гнучкості.

Вчені прийшли до дуже цікавих висновків.

selle_royal_scientiaПерше, це те, що центральний отвір в сідлі не є обов'язковим. Замість цього в Selle Royal пропонують так званий центральний резервуар. Цього достатньо, щоб уникнути дискомфорту в зоні промежини. Саме розмір цього резервуара і формує подальшу форму всього сідла!

Другий висновок – задня частина сідла повинна бути вище передньої. Це потрібно для того, щоб забезпечити опору для сідничних кісток і запобігти їх сповзанню назад. На підставі цього було розроблено 3 види сідел за ступенем нахилу велосипедиста.
Relaxed – підходить для вертикальної і комфортної посадки під кутом 90 градусів.
Moderate – помірна посадка під кутом 60 градусів.
Athletic – спортивна посадка для активного катання під кутом 45 градусів і менше.

Selle Royal також розробила нову систему рейлінгів, яка утворює підвіску сідла під назвою Curva. Головною перевагою нової підвіски є краща амортизація і розподіл тиску. Крім того, вона дозволяє долати відхилення від бічної кромки під час педалювання.

selle_royal_scientia_2

Третій висновок, який випливає з перших двох – стать велосипедиста не грає важливу роль при підборі сідла. Якщо сідло спроектовано по першим двом принципам, то важливим є не стать велосипедиста, а ступінь тиску на сідниці. Наприклад, при посадці під кутом 30 градусів стать не має значення, так як тиск на сідниці відсутній взагалі.

В результаті всіх досліджень Selle Royal розробили лінійку Scientia, яка складається з 9 моделей сідел, по 3 на кожен стиль їзди: Athletic, Moderate, Relaxed.

Так як же обрати сідло?

Для того, щоб вибрати одне з 9 сідел з першого разу, спочатку необхідно пройти тест. Щоб було легше пройти тест відразу в магазині, в Selle Royal розробили спеціальний прилад - гелевий ідентифікатор.

Якщо ви плануєте придбати сідло Scientia у спеціалізованому магазині де є гелевий ідентифікатор - радимо звернутись одразу до продавця, який допоже пройти тест та визначити правильне сідло.

  

Якщо ж у вашому місті немає спеціалізованого магазину і ви збираєтеся зробити покупку через інтернет, тоді можна пройти тест і в домашніх умовах. Для цього Вам потрібно:
- Визначитись з вашою їздовою позицією: Relaxed, Moderate або Athletic. Вона залежить від вашого велосипеда, стилю катання і від того, як ви зазвичай сидите на велосипеді. Якщо сумніваєтесь - сядьте на ваш велосипед ще раз та зверніть увагу на посадку.
- Візьміть гофрований картон або інший матеріал, що володіє ефектом «пам'яті». Покладіть його на рівну і тверду поверхню. Сядьте на нього у вертикальній посадці під кутом 90 градусів. Знайдіть центри двох відбитків від сідничних кісток і заміряйте відстань між ними за допомогою лінійки. Отриманий результат і буде відповідати ширині необхідного сідла: Small (до 11 см), Medium (11-13 см) або Large (13 і більше см). Ці дані повідомте консультанту, а він підбере правильне сідло.

В магазині Велохаус по вул. Хмельницьке шосе, 4, Ви зможете знайти весь асортимент сідел Scientia, а також пройти тест на гелевому ідентифікаторі.

Коментарі: 0
Додати коментар
Додати свій відгук
Закрыть
Найпопулярніші велосипеди
Купити в 1 клік
Знайшли дешевше?
Написати нам