саджаємо на колеса!
Замовити дзвінок
Графік роботи: 

Пн-Пт 
10-19

Сб-Нд
10-18

Блог

4 таємниці для відновлення
12 Липень, 9:09
Коментарів: 0
4 секрета для восстановления

4 таємниці для відновлення організму після тренувань

Ласкаво просимо у реальність для багатьох велосипедистів...
Робота, відсутність правильного відпочинку, постійні фізичні навантаження і брак сну - загальні фактори, що впливають на роботу спортсмена. Багато спортсменів не розуміють, що їм необхідно правильно відновитися, щоб адаптуватися до тренувального ритму.

Тренування без перерви можуть призвести до синдрому з тривалим періодом втоми, якій вимагає місячного відпочинку для відновлення.
Оптимізація вашого відновлення - це ціла наука. Ми пропонуємо лише кілька способів, щоб допомогти вам відновитися між тренуваннями:

Сон

Отримання достатнього сну і якісний сон - це два важливих аспекти відновлення. Часті недосипання, менше восьми годин сну, будуть перешкоджати відновленню і негативно вплинуть на ваші тренування. Крім того, відсутність сну може змінити реакцію імунної системи, підвищуючи вашу сприйнятливість до інфекцій.
Нарешті, недолік сну може змінити циклічний ритм вашого гіпоталамуса, зменшуючи виробництво анаболічних гормонів і підвищуючи концентрацію гормонів стресу.

Поради для кращого сну (Як краще виспатися)

1. Переконайтеся, що у вашій спальні оптимальна температура (17-18 °C), і що ваша постільна білизна підходить для такої температури в кімнаті.
2. Не користуйтеся комп'ютерами, смартфонами або планшетами перед сном. Світло з їх екранів збиває ваш внутрішній годинник, обманюючи вас. Мозок думає, що це денний час.
3. Не вживайте алкоголь перед сном. Це може негативно вплинути на сон, перешкоджаючи нормальним циклам сну і запобігаючи глибокому сну. Алкоголь також погіршує синтез білка, сповільнює відновлення пошкоджених м'язів.
4. Уникайте кофеїну вдень і ввечері. Кофеїн міститься в широкому спектрі продуктів, тому уважно читайте етикетки, щоб переконатися, що ви випадково не вживаєте його.

Компресійний одяг

Компресійний одяг полегшує повернення крові і лімфатичної рідини до серця. Дослідження довели, що використання компресійного одягу зменшує симптоми м'язової втоми і болю після важких тренувань.
При використанні компресійного одягу, показник креатин-кинази (або КК, ключовий маркер пошкодження м'язів) нижче протягом декількох днів після тренування. Тим не менш, дослідження не показали будь-які поліпшення продуктивності. Але це не означає, що продуктивність не покращиться - може бути, різниця занадто мала для вимірювань і не відчувається фізично.

Активне відновлення

Активне відновлення зазвичай включає в себе вправи з низькою інтенсивністю, більш короткі вправи, такі як ходьба, біг, плавання або легка велосипедна прогулянка. Такі вправи виявляються більш ефективними, ніж просто відпочивати і нічого не робити. Поліпшення кровотоку, зменшення м'язової болю та збільшення діапазону руху є найбільш важливими перевагами активного одужання.

Дієта

Споживання білків (протеїнів) відразу після тренування зменшує пошкодження м'язів, пов'язаних з фізичним навантаженням. Після тренування можна з'їсти, наприклад, протеїновий батончик Nutrixxion. Він йде в індивідуальній упаковці і відмінно поміщається в задню кишеню джерсі. Однак прийняття вуглеводів для відновлення м'язового глікогену ще більш важливо. У підсумку ідеальний напій для відновлення після тренування повинен складатися в основному з вуглеводів і 10-15% білка. Такий відновлювальний напій слід приймати в першу годину після тренування.

Ми можемо порадити напій для відновлення Nutrixxion Recovery Peptide - це енергетичний напій для відновлення організму спортсмена після важких тренувань і змагань, до складу якого входить комплекс вуглеводів, ВСАА, L-карнітин, 6 вітамінів, 4 мінералу, з додатковим вмістом пептидів. На відміну від традиційного протеїну, у разі пептидів мова йде про дуже короткій ланцюг амінокислот, які швидше засвоюються.

Додаткові переваги можуть бути досягнуті шляхом прийняття приблизно 30 г білка перед тим, як відправитися спати.
Купити спортивне харчування можна в нашому інтернет-магазині.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам краще і швидше відновлюватися після тренувань і тривалих поїздок на велосипеді.

Коментарі: 0
Додати коментар
Додати свій відгук
Закрыть
Найпопулярніші велосипеди
Купити в 1 клік
Знайшли дешевше?
Написати нам