саджаємо на колеса!
Замовити дзвінок
Графік роботи: 

Пн-Пт 
10-19

Сб-Нд
10-18

Блог

4 помилки які вбивають Ваш ланцюг
12 Квітень, 0:00
Коментарів: 0
4 ошибки убивающие Вашу цепь

4 помилки які вбивають Ваш ланцюг

Ланцюг це одна з найбільш важливих частин Вашого велосипеда і без неї, Ваш велосипед і Ви нікуди не поїдете. Проявіть трохи поваги до цієї деталі Вашого велосипеда, і він буде вдячний Вам.

Ось чотири помилки, якими зловживають багато велосипедистів та поради як це виправити.

1. Брудний ланцюг

Чистий ланцюг не тільки рухається краще і буде служити довше, але і не буде скрипіти і хрустіти на всю округу, тим самим відволікати Вас від поїздки і притягувати несхвальні погляди інших велосипедистів.
Ось що потрібно зробити: спочатку нанесіть дегризер по всій довжині ланцюжка. Можна використовувати стару зубну щітку, щоб видалити весь бруд з ланцюга, а можна купити цепемойку і спростити процес чищення. Після чищення акуратно змийте водою дегризер і дайте ланцюгу висохнути протягом 5-10 хвилин.

2. Не змащений ланцюг

Після того, як ланцюг став чистим, Вам потрібно змастити його, щоб він плавно і безшумно рухалая. Краще всього використовувати спеціальні мастила для велоцепей (дивіться наше відео як вибрати мастило).
Мастило потрібно наносити на кожну ланку. Після нанесення мастила потрібно секунд 15-20 покрутити шатуни тому, щоб масло розподілилося по всіх ланках, а потім використовуйте чисту ганчірку, щоб витерти надлишки мастила з ланцюга і касети. Для більш докладного покрокового керівництва, подивіться це відео на нашому youtube каналі «Як змастити і почистити ланцюг велосипеда».

3. Занадто довга їзда на одному ланцюгу

Коли Ваш ланцюг сильно зношується, він починає сточувати зуби на Вашій касеті і шатунах. Якщо зуби на Вашій трансмісії виглядають як зуби акули, то вже надто пізно - пора замінити касету і шатуни, а також ланцюг.
Щоб це не відбувалося, слідкуйте за зносом ланцюга.

Як швидко зноситися Ваш ланцюг, буде залежати від різних факторів, включаючи вагу велосипедиста, стиль їзди, поверхню для їзди та інші фактори. Найкраще регулярно вимірювати свій ланцюг, допоможе Вам у цьому вимірювач зносу ланцюга. Якщо Ви помітили, що ланцюг вже розтягнулся, то його треба замінити і тим самим ви врятуєте шатуни і касету. У досвідчених велосипедистів є правило «3-х ланцюгов», коли купується 3 однакових ланцюга і змінюються через кожну 1000 км по колу до повного їх зносу.

4. Не своєчасна заміна касети або шатунів

Вам потрібно стежити за компонентами трансмісії (шатуни, касета), щоб вони не зношували ланцюг. Як тільки зуби касети або зірок шатунів почнуть округлятися, то Вам слід замінити ці компоненти, щоб вони не розтягували ланцюг. При сильному зносі почнуть пробиватися передачі, коли Ви натискаєте на педалі, а ланцюг проскакує по зірках. При встановленні нових компонентів, не залишайте старий ланцюг - замініть його на новий. Купити велосипедний ланцюг можна в нашому магазині.

Уникаючи цих простих помилок Ви зможете продовжити життя велокомпонентів і проїхати набагато більше кілометрів на своєму велосипеді.

 

Коментарі: 0
Додати коментар
Додати свій відгук
Закрыть
Найпопулярніші велосипеди
Купити в 1 клік
Знайшли дешевше?
Написати нам