саджаємо на колеса!
Замовити дзвінок
Графік роботи: 

Пн-Пт 
10-19

Сб-Нд
10-18

Блог

Проїзд пішохідних переходів на велосипеді
18 Липень, 10:10
Коментарів: 0
Проезд пешеходных переходов на велосипеде или как я попал в ДТП

Пішохідний перехід і велосипедист – ваша безпека у ваших руках!

На який засіб пересування сідає перший раз в житті людина? Звичайно велосипед! Це можуть бути велобігі, триколісні велосипеди та велосипеди з додатковими коліщатками, але який би вид дитячого велосипеда не був, для багатьох людей велосипед – як друг і супутник життя залишається з ними на все життя.

При покупці велосипеда необхідно правильно його підібрати під особливості росту і будови тіла людини. Куплений дитині велосипед на виріст, буде йому не зручний, бо його ноги будуть важко діставати до педалей, якщо ж велосипед буде маленьким, доведеться високо підняти сидіння і кермо (що не завжди можливо) і сутулитися при їзді. Детальніше як правильно вибрати велосипед читайте в нашій статті.

Перед тим, як виїхати з дому, необхідно перевірити легкість обертання керма, інтенсивність накачування шин, правильну роботу гальм (ручних і ножних), роботу дзвінка, наявність світловідбивачів на велосипеді і працюючого ліхтаря, якщо має бути поїздка в вечірній або нічний час доби.

І ось ви купили велосипед, випробували, згадали як кататися і вирішили поїхати в місто... Але перш ніж ви поїдете по міських вулицях, давайте поговоримо про найпопулярніше порушення правил дорожнього руху велосипедиста це – проїзд пішохідних переходів на велосипеді. За нашим спостереженням більше 90% всіх велосипедистів порушують дане правило.

Велосипедисти часто свідомо йдуть на це і гинуть на дорогах через те, що пролітали по пішохідних переходах на великій швидкості, а водії просто не встигали зреагувати і зупинитися. Не потрібно думати, що перехід (зебра) вас захистить. За законами фізики, машина має таку силу як інерція і не може зупинитися відразу і за частку секунди. До того ж водієві також потрібно час, щоб зреагувати і натиснути на педаль гальма. Потрібно пам'ятати ще одне правило - пішохід повинен переконатися у відсутності небезпеки і тільки тоді почати перехід по пішохідному переходу.

За всіма правилами, велосипед  – це такий же транспортний засіб (з деякими обмеженнями) як автомобіль, трамвай, автобус, а значить і учасник дорожнього руху.
Але навіть не це головне! Ключова фраза в даному питанні – це ПЕРЕХІД! Не ПЕРЕЇЗД, а ПЕРЕХІД! Велосипедист повинен переходити пішохідний перехід, а для цього йому треба спішитися і піти, ведучи велосипед в руках! Це правильно, логічно і безпечно! 

Давайте ж поважати всіх учасників дорожнього руху на дорогах, дотримуватися ПРАВИЛ дорожнього руху, дбати про свою безпеку, подавати правильний приклад своїм дітям на дорозі і в житті! Це збереже здоров'я і життя вам і оточуючим!

 

Коментарі: 0
Додати коментар
Додати свій відгук
Закрыть
Найпопулярніші велосипеди
Купити в 1 клік
Знайшли дешевше?
Написати нам