саджаємо на колеса!
Замовити дзвінок
Графік роботи: 

Пн-Пт 
10-19

Сб-Нд
10-18

Блог

Скільки «заробляє» велосипедний злодій в Англії
18 Липень, 10:10
Коментарів: 0
Сколько «зарабатывает» велосипедный вор в Англии

Скільки «заробляє» велосипедний злодій в Англії

Інтерв'ю людини, який промишляє крадіжками велосипедів в Англії. Поліція Лондона опублікувала інтерв'ю з професійним злодієм велосипедів, для того, щоб читачі могли зробити висновки для себе, якої схеми дотримуються злодії і як уникнути попадання в їх мережі.

Як працює професійний крадій велосипедів, і як ви можете захистити свій велосипед від крадіжки? Чому люди крадуть велосипеди, і як ти можеш їх зупинити?

Отже, чому саме велосипеди були обрані для крадіжки з безлічі інших варіантів?

- Мені завжди було легко і комфортно звертатися з велосипедами. Вони легко переміщаються з місця на місце, на них без проблем можна пересуватися в тих місцях, де машиною проїхати неможливо.  Мені подобатися ті відчуття, які я відчуваю від крадіжки велосипедів і те, скільки грошей я можу на цьому заробити. Як за тиждень я заробив £7,500!

- Що ви зробили з цими грошима?

Відніс у букмекерські контори, пропив і прогуляв...
Кожен день я змушував себе думати, що я повинен піти і вчинити крадіжку. Я робив це все час, як-ніби ходив на роботу. І це була моя робота.
Кожну ніч я йшов на кілька годин. Іноді, звичайно, це були і денні прогулянки, але саму крадіжку я здійснював саме в нічний час. Часто мені приходили замовлення від знайомих мені людей, на той чи інший велосипед. Справа в тому, що в своїх колах, я був відомий як «людина велосипедів» і багато шукали знайомства та зустрічі зі мною, щоб зробити замовлення.

Вас просили вкрасти конкретні велосипеди?

Зазвичай я крав хороші якісні велосипеди, щоб можна було добре на них заробити. Іноді я вважав за краще повернутися додому з порожніми руками, ніж підбирати «сміття» по дорозі.

Це було випадково чи ретельно сплановане?

Я завжди намагався бути обережним. Виходив у темряві, не з'являвся у тих місцях, де була встановлена система відеоспостереження. Зараз дуже багато місць, просматривающихся камерами, і один раз мене навіть зловили з їх допомогою. Більше я не хотів повторювати таку помилку.

Як ви вибирали місце де скоїти крадіжку?

В основному це були сараї в будинках. Дуже часто люди залишають свої велосипеди у себе в саду, на подвір'ї. Якщо з саду був вихід на задню вулицю, це було практично ідеально, тому що можна було легко зникнути.

Який тип велосипеда був для вас найбільш привабливим? Який ви шукали?

Чим краще був велосипед, тим найімовірніше я за ним повертався. Особливо дорогі моделі, хоча брав я багато і недорогих моделей, які я міг би продати.

Що б вас могло відштовхнути від крадіжки?

Якщо б я бачив поліцейських, які проїжджають повз мене, я б задумався, а чи не знак це. Дурні забобони. Іноді були складності відкрити сарай, під рукою повинні були бути відповідні інструменти і після докладених зусиль, у мене виходило. 
Насправді, єдине, що могло б мене зупинити - це сигналізація приміщення. Якщо спрацьовувала сигналізація, я перестрибував через паркан і втік якомога далі, щоб не зустрітися з поліцією.
Собаки для мене також не були проблемою. Я  їх не боюся, швидше собаки боятися мене. Були випадки, коли я навіть грався з собаками, які мали стояти на сторожі дому.

Ви завжди так крали?

В принципі, так. Я завжди міг відкрити сарай і потрапити всередину. Я відкручував болти, знімав замки і потрапляв всередину. Чим якісніше був замок на сараї, тим більше ймовірність, що мене чекає щось вартісне. Господарям я б порадив вішати на сараї великі і товсті замки, щоб важче їх було зірвати.
Іноді на самому велосипеді був хороший велосипедний замок, і мені доводилося повертатися додому, брати з собою болгарку і приходити на те ж місце на наступну ніч. Але дуже часто велосипеди в сараях було взагалі без замків або замки були такі примітивні, що відкривалися просто руками! Я не розумію людей, які витрачають на велосипеди сотні, а то й тисячі, але економлять на хороших велосипедних замках.

Як швидко ви зазвичай позбавляєтеся від майна після крадіжки? Ви коли-небудь брали його додому?

У мене є правило – ніколи не проводити день з викраденою річчю. Якщо це було замовлення, вранці я дзвонив людям і призначав зустріч, щоб віддати велосипед і забрати за нього гроші. Зустрічі зазвичай проходили в моєму домі.

Ви знаєте, що сталося з ними після того, як ви позбулися від них?

Люди на них їздять. Але по своїй дурості, вони не розуміють, що дуже складно знайти запасні частини на вкрадений велосипед. Так що робота поліції не проходить дарма. Є спеціальні сайти, на яких виставляються вкрадені велосипеди. І поліція теж користується ними. Справа тільки в тому, що вкрадених велосипедів занадто багато і простежити і знайти всі неможливо.

Який ваш кращий рада для тих, хто володіє велосипедом?

Купити велозамок, пристойний замок і чим замок дорожче, тим краще буде захист. Хороша надійність у ланцюгових замків, де ланцюг виготовлена з загартованого металу. Її важко перекусити звичайними кусачками, а розпиляти ножівкою проблематично, так як ланцюг постійно ворушиться. Так само гарні складні замки. Дуже стійкі до перекушування, навіть великими кусачками. Найнадійніші це У-подібні замки (підкови).

На останок, запам'ятайте основне правило – хороший замок не може коштувати дешево. Потрібно витрачати на замок 10-15% від вартості Вашого велосипед. Звичайно якщо він Вам доріг :)

Коментарі: 0
Додати коментар
Додати свій відгук
Закрыть
Найпопулярніші велосипеди
Купити в 1 клік
Знайшли дешевше?
Написати нам