саджаємо на колеса!
Замовити дзвінок
Графік роботи: 

Пн-Пт 
10-19

Сб-Нд
10-18

Блог

10 порад для кращого підйому в гору на велосипеді
20 Березень, 15:15
Коментарів: 0
10 советов для лучшего подъема в гору на велосипеде

10 порад для кращого підйому в гору на велосипеді

Не потрібно боятися підйомів в гору. Слідуйте цим простим порадам і будь-якій підйом будемо Вам в радість.

1. Думайте позитивно про підйоми! Дослідження показали, що просто дивлячись на підйом, Ви починаєте нервувати і підвищуєте рівень стресу, збільшується швидкість Вашого серцевого ритму. Таке психологічне і фізичне напруження виснажує Вашу енергію. Зробіть глибокий подих, перейдіть на більш легку передачу, подумайте про щось хороше і розслабтеся перед тим, як відправитися в гору.

2. Сидіти або стояти? Сидяча посадка при підйомі, безумовно, більш ефективна, так як Ви втрачаєте більше енергії, коли стоїте на педалях, тому Вам доведеться витрачати більше енергії, щоб підтримувати свій темп. Однак, якщо Ви хочете отримати максимальне прискорення для атаки, наприклад, під час гонки, тоді Вам доведеться встати. Парадокс? Простіше кажучи: «Сиди, коли можеш, але стій, коли потрібно».

3. Пийте постійно. Ваші м'язи схожі на губку. Чим більше Ви даєте їм рідини, тим краще вони працюють. Постійне вживання рідини допоможе Вам охолодитися і запобігти зневоднення організму. Для того, щоб постійно пити, рекомендуємо Вам купити питну систему.

4. Техніка педалювання. Вдавлюйте педалі, що є сили, а в нижньому положенні підтягуйте з максимальним прискоренням. Контактне взуття буде сприяти цьому. Тому якщо Ви хочете максимально ефективно заїжджати в підйом, то Вам потрібно купити контактне взуття.

5) Думайте, як байкер. Уявіть, що Ви хороший велосипедист. Уявіть собі, як Ви підіймаєтеся в ідеальній формі і повторюйте собі: «Я сильний велосипедист... Я сильний байкер... я сильний...». Перш ніж Ви це усвідомлюєте, Ви опинитеся на вершині пагорба.

6. Не намагайтеся бути мачо. Не соромтеся переходити на найнижчу передачу і якщо Ваш велосипед все ще має шатуни з трьома зірками, то використовуйте найменшу зірку.

7. Продовжуйте рухатися. Загальноприйнята помилка велосипедистів полягає в тому, що вони залишаються на одній і тій же передачі занадто довго, коли піднімаються в гору. Це знижує частоту каденсу (частота педалювання). Не соромтеся змінювати передачі, щоб підтримувати Ваш ритм.

8. Посадка на велосипеді. Сядьте якомога далі в сідлі, коли будете підніматися в гору. Це дасть Вам максимальну потужність і тягу. Якщо довелося їхати стоячи, не спирайтеся і не тисніть на кермо. Ви змістіть центр ваги і звільніть заднє колесо, зменшивши зчеплення з грунтом і змусивши колесо прослизати. Намагайтеся стояти якомога пряміше, з прямими руками, направивши стегна вперед. Намагайтеся об'їжджати коріння, камені та горбики.

9) Потягніть за кермо. Коли підйом стає супер крутим, потягніть за кермо, коли Ви натискаєте на педалі. (Ніколи не натискайте на кермо вниз) Це збільшить Вашу силу і тягу.

10) Схуднути. Менше кілограмів = більш швидкий підйом в гору. Можливо, для Вас вже трохи пізно, але для Вашого велосипеда не пізно ніколи. Облегчайтесь! Постарайтеся, щоб Ваш велосипед був якомога легше.

Коментарі: 0
Додати коментар
Додати свій відгук
Закрыть
Найпопулярніші велосипеди
Купити в 1 клік
Знайшли дешевше?
Написати нам